Speed Boat til retrospektive

Skrevet af ADVANZ

Kontakt os

Speed Boat som grundlag for kontinuerlig forbedring

Succesfulde virksomheder er hele tiden på udkig efter måder, hvor de kan forbedre processer. Midlerne til forbedring – i virksomheder drevet af traditionel ledelse -er for det meste valgt folk fra den øverste ledelse og / eller procesejere.

Problemet er ofte, at vi i den agile æra antager, at kilden til forbedringer ikke omfatter de medarbejdere der direkte udfører jobbet. Naturligvis er disse medarbejdere spurgt (som det mindste) igennem forskellige undersøgelser med foruddefinerede spørgsmål, der ofte fører til situationer hvor der ikke kan handles. Vi har set undersøgelser med spørgsmål som: “Tror du vores firma handler etisk og moralsk? ” . Eller “Tror du vores virksomhed understøtter et bedre klima?”.

Lyder disse spørgsmål lyder lidt mærkelige? Især hvis titlen på undersøgelsen er ”Hvordan kan vi forbedre vores virksomhed?

I SCRUM og ved Retrospective møder skal sådanne spørgsmål være åbne spørgsmål. Spørgsmål der leder efter ideer og ikke efter Ja/Nej svar.

Agile Coaches / Scrum Master coacher normalt SCRUM Teamet teamet gennem SCRUM ceremonien Retrospective. Der er forskellige måder at lede et Retrospective møde på. Den simple måde er er spørge: ”Hvad gjorde vi godt?”, ”Hvad kan vi gøre bedre?” og ”Andre ideer?”. Teamet kan herefter stemme, gruppere, sortere og prioritere.

Speed Boat giver de bedste resultater med bred involvering

Vi har afprøvet flere forskellige tilgange gennem coaching sessioner. Disse sessioner fokuserede primært på forbedring af de områder i projektet, som ikke fungerede i overensstemmelse med de agile principper. Den bedste metode Speed Boat involverer både brugere, SCRUM team, projektledelse, PO og eventuelt styregruppen i et projekt.

Speed Boat - Agil projektledelse - Scrum - Kanban

Princippet I Speed Boat er at tegne en båd med flere ankre og flere motorer. Båden i sig selv udnævnes til at repræsentere et fokusområde (specielt hvis der undersøges flere grupper af problemer). Teammedlemmer spørges om at nedskrive hvad der nedsætter farten (en idé pr. kort) og derefter placeres kortet på et anker. Derefter skal teamet komme med ideer om hvad der kan forøge hastigheden af båden og placere deres kort på motoren. Når alle ideer er placeret kan gruppen gruppere, sortere og prioritere.

Gennem en session kan der hurtigt blive genereret flere Speed Boats. Medarbejderne vil ofte præsentere en masse ideer som i de fleste tilfælde kan omsættes til små konkrete handlinger.

Anvendelsen af Speed Boat tillader ikke bare et åbent sind men genererer også en strategi for hvorledes et problem kan løses.

Speed boat til innovation. Speed boat til Scrum. Speed boat til Retrospective.

speedboat

Indled en dialog

Få mere information om hvordan vi kan udvikle dig, dit team eller din organisation.

Nysgerrig på mere?

Læs mere om Agil Projektledelse | Scrum eller andre emner

Search & Rekruttering

Rekruttering
"Nye ledere eller medarbejdere er en mulighed for at udvikle organisationen. Vores udgangspunkt er Jeres forretning og ønsket om at styrke den."

Services

Mere om os

Rådgivning & Udvikling

Rekruttering

"Vi tror på at organisationer, der fokuserer på at opbygge egne færdigheder inden gennemførelse af forandringer, har signifikant større sandsynlighed for at få succes."

Blog

Rekruttering

Vi har udgivet en række artikler baseret på vores erfaringer og synspunkter.

Tema

Seneste indlæg

Tight , Loose, Tight : 3 små ord der kan ændre dit syn på ledelse

Tight , Loose, Tight : 3 små ord der kan ændre dit syn på ledelse

Hvad er Tight Loose Tight ledelse?Liz Guthridge skrev (2018) først om Tight Loose Tight i en artikel på Forbes.com How to drive success with three little words. Her introducerede hun til Tight Loose Tight som ledelsesform. Formen kan kort opsummeres i nedenstående...

Pin It on Pinterest