7 trin til et succesfuldt karriereskift – Du kan gøre meget selv

HR, Karriere

Er du interesseret i en ny karriere? Der er flere forskellige årsager til ønsket om at gennemføre et karriereskift. Dine mål eller værdier er måske ændret, du har måske fundet nye interesser eller områder du ønsker at inkludere i dit nye job, ønsket om en højere løn, mere fleksibel arbejdstid er kun nogle få årsager.

Før du træffer en beslutning om et karriereskifte er det vigtigt du burger tid på, at evaluere din nuværende situation, undersøge dine muligheder og vælge en vej som vil give dig større tilfredsstillelse.

7 trin til et succesfuldt karriereskift

1. Evaluer din nuværende jobtilfredshed.

Lav en dagbog over dine daglige reaktioner i forbindelse med dit arbejde. Hvilke aspekter af dit nuværende job kan du lide ikke lide? Skyldes din utilfredshed indholdet af dit arbejde, kulturen på din arbejdsplads eller de medarbejder du omgås?

2. Kortlæg dine interesser, værdier og færdigheder.

Se tilbage på din fortid og de succeser du har oplevet. Det kan være tidligere jobs, arbejdsopgaver, projekter mm. Og identificer dine præferencer og de færdigheder du brugte. Fastlæg om dine kerneværdier og færdigheder er benyttet gennem hele din karriere.

3. Overvej alternative karriereveje.

Brainstorm ideer til alternative karrierer gennem research, drøftelse af dine personlige værdier og færdigheder med venner, tidligere kollegaer, professionelt, familie m.m.

Har du svært ved at komme på ideer kan det være en fordel at kontakte en professionel karriere rådgiver.

4. Se efter potentielle jobmuligheder.

Gennemfør en foreløbig evaluering af dine præferencer og sæt ord på nogle stillinger som kunne være relevante. Du kan finde en masse information ved at google de stillingsprofiler / jobs som interesserer dig.

5. Udnyt og udbyg dit netværk.

Find ud af så meget som muligt omkring dine job præferencer og skab kontakt med personer i dit netværk for de relevante områder. Benyt eventuelt LinkedIn til dine kontakter.

6. Opgrader dine færdigheder.

Undersøg mulighederne for at udvikle nye kompetencer i dit nuværende job, det kan være nye projekter, eksterne eller interne kurser.

7. Overvej et nyt job I den samme industri.

Det er værd at overveje alternative jobmuligheder i din nuværende sektor/industri hvor du kan benytte dig af din nuværende viden. Er du f.eks. en teamleder i kundesupport så overvej at blive ansat i HR som rekrutteringskonsulent indenfor samme industri. Er du it-udvikler kan du overveje at blive projektleder, løsningsarkitekt eller pre-sales konsulent af it-løsninger.

Når du er klar til at søge et job i din måske nye industri, skal du sikre at din ansøgning afspejler dine ønsker og motivation samt at dit CV er opdateret og fremhæver de ting du gerne vil arbejde videre med.

karriereskift er god forrenting. karriereskift kan koste millioner. karriereskift har betydning for rekruttering af nye medarbejdere. karriereskift er til for medarbejderen. karriereskift. karriereskift skla styrke mod sårbarheder. karriereskift kræver efterfølger planlægning. karriereskift skal drives af HR. karriereskift er græn. karriereskift er omvendt onboarding.karriereskift alumni. karriereskift eksempel. En god afsked er en god forretning

Hvad er formålet med en jobcoach?

Hvad er formålet med en jobcoach?

En job coach hjælper med karriereudvikling, professionelle mål og hvilke muligheder du kan forfølge på din arbejdsplads. En leder hos din arbejdsgiver, en person fra HR eller en ekstern coach er måske din nuværende jobcoach. I mange tilfælde er det dog medarbejderen...

Fordelene ved en flad organisationsstruktur

Fordelene ved en flad organisationsstruktur

Medarbejdere i en flad organisation skal være bemyndiget til at tage beslutninger. Den organisatoriske struktur er et udtryk for de ledelsesmæssige lag og interne organisatoriske referencer i virksomheden. Mange store organisationer har flere lag af ledelse som...

Offboarding af medarbejdere

Offboarding af medarbejdere

Offboarding af medarbejdere er - hvis det gøres rigtigt - en god forretning. Når en medarbejder forlader en virksomhed forsvinder vigtig viden og kompetencer ofte sammen med dem. Det er dyrt for virksomheden og frustrerende for de medarbejdere som skal overtage...

Action learning baseret Talent Management

Action learning baseret Talent Management

Talent Management program baseret på action learning Dyrup ønsker at pleje og udvikle deres talenter gennem udviklingsprogrammet "Unlock your potential". Fundamentet for det definerede Talent Management program er gennemførelsen af et action learning forløb, hvor...

Pin It on Pinterest

Share This