5 ting du bør lægge vægt på ved valg af rekrutteringsfirma

HR, Rekruttering

Vælg dit rekrutteringsfirma med omhu

De fleste har sikkert prøvet en fejlrekruttering og ligeledes oplevet hvordan det får konsekvenser får den ansatte, nærmeste kollegaer og den øvrige organisation. En god rekruttering kræver at dit rekrutteringsfirma har solide kompetencer indenfor rekruttering.

Der skal lægges vægt på det gode håndværk og det kræver gode konsulenter med gode værktøjer.

1. Hvordan afdækkes både de personlige og faglige kompetencer?

Kandidatens personlige kompetencer er afgørende for succes i jobbet. Størstedelen af alle stillingsprofiler kræver tværgående samarbejde enten i form af form af projekter eller på daglig basis. Den ansatte skal forholde sig til nye og skiftende kolleger, der alle møder op med hver forventninger til samarbejdet – det er her, der stilles krav til både faglighed og personlighed.

2. Hvordan afdækkes job-profilen?

En job-profil er andet end stillingsbeskrivelsen med tilhørende faglige og personlige kvalifikationer. Den bør også indeholde en kortlægning af hvilke udfordringer stillingen skal bidrage til at løse, hvem der er de nærmeste samarbejdspartnere og nærmeste leders egen ledelsesstil.

Få Jeres partner til at beskrive hvordan de indsamler og strukturerer den øvrige information.

3. Hvordan finder de kandidaterne?

LinkedIn er et supplement til gennemførelsen af search-opgaverne – ikke den eneste kilde. Få kortlagt hvordan din rekrutteringspartner også arbejder med search uden anvendelse af LinkedIn.

Ethvert rekrutteringsfirma kan blive kvalt i sin egen succes. Det er normal standard at der ved en aftale med et rekrutteringsfirma indgår en klausul om, at de ikke rekrutterer fra din virksomhed i en periode.  At et firma har mange kunder i en industri kan også medføre at de ikke har flere steder i samme branche at hente kandidater.

4. Er de respektable ambassadører for Jeres virksomhed?

En samarbejdspartner på rekrutteringsområdet skal optræde professionelt på vegne af kunden. Områder der bør afdækkes er

  • Er der præsentable lokaler?
  • Hvordan opbevares fortrolige ansøgninger og persondata?
  • Hvordan kvitteres for modtagne ansøgninger?
  • Hvordan gives der afslag?
  • Hvordan kontakter de kandidaterne?
  • Hvad er deres værdier, hvordan efterleves og er der et match mellem Jeres værdier og det udvalgte firma?

5. Er der tilfredse kunder og langvarige kunderelationer?

Tilfredse kunder og langvarige samarbejdsrelationer er en god indikator for, at et rekrutteringsfirma formår at omstille sig og følge med kundens behov samt levere kandidater, der skaber værdi for virksomheden.

Rekrutteringsfirma

Hvad er formålet med en jobcoach?

Hvad er formålet med en jobcoach?

En job coach hjælper med karriereudvikling, professionelle mål og hvilke muligheder du kan forfølge på din arbejdsplads. En leder hos din arbejdsgiver, en person fra HR eller en ekstern coach er måske din nuværende jobcoach. I mange tilfælde er det dog medarbejderen...

Fordelene ved en flad organisationsstruktur

Fordelene ved en flad organisationsstruktur

Medarbejdere i en flad organisation skal være bemyndiget til at tage beslutninger. Den organisatoriske struktur er et udtryk for de ledelsesmæssige lag og interne organisatoriske referencer i virksomheden. Mange store organisationer har flere lag af ledelse som...

Offboarding af medarbejdere

Offboarding af medarbejdere

Offboarding af medarbejdere er - hvis det gøres rigtigt - en god forretning. Når en medarbejder forlader en virksomhed forsvinder vigtig viden og kompetencer ofte sammen med dem. Det er dyrt for virksomheden og frustrerende for de medarbejdere som skal overtage...

Action learning baseret Talent Management

Action learning baseret Talent Management

Talent Management program baseret på action learning Dyrup ønsker at pleje og udvikle deres talenter gennem udviklingsprogrammet "Unlock your potential". Fundamentet for det definerede Talent Management program er gennemførelsen af et action learning forløb, hvor...

Pin It on Pinterest

Share This